Kevät 2017 sivu 2

<< < 1 2 > >>

Starmyu S2

C-Station

 

Nuorien miesten perustama yhtye Otori jatkaa ensimmäisen kauden jälkeen eteenpäin. Yhtye pääsi tavoitteeseensa, mutta nyt miehet asettavat itselleen uuden tavoitteen - tulla valituksi ja päästä esiintymään Kao Councilin valmistujaisissa.

 

Toinen tuotantokausi tuo mukanaan uudet kilpailijat ja syventää kerrontaa - mutta jälleen myös toistaa hieman itseään, eli jos pidit ensimmäisestä tuotantokaudesta ja haluat lisää niin et varmasti tule pettymään!

Sagrada Reset

David Production

 

Melkein jokaisella Sakuradan kaupungin asukkaalla on yliluonnollisia kykyjä, mutta jos asukas poistuu kaupungista nämä voimat unohtuvat.

 

Misora Harukin erikoiskyky on kelata aikaa kolme päivää taaksepäin. Kei Asain kyky on valokuvamuisti ja hän puolestaan poikkeuksellisesti kykenee muistamaan tapahtumat Harukin taaksepäin kelaamalta ajalta.

 

Sarja ei ainakaan näin alussa käytä hyväkseen kiehtovan asetelman mahdollisuuksia, vaan nähdyt jaksot koostuvat lähinnä hahmojen pitkistä monologeista. Toimintakohtauksia pitää etsiä muualta.

Re:Creators

Troyca

 

Re:Creators on Black Lagoon mangan kirjoittajan ja Fate/Zeron ohjaajan uusin tuotanto.

 

Tarina saa alkunsa, kun päähenkilö Sota katsoo animea kotonaan - ja löytää yhtäkkiä itsensä katsomansa sarjan sisältä. Taistelukohtauksen huipentuessa animen sankaritar pelastaa Sotan ja pian Sota palautuu takaisin kotiinsa, mutta mukana tulee myös animen sankaritar Selesia.

 

Sarja yllättää positiivisesti ja vaikuttaa laadukkaalta tuotannolta, onnistuen herättämään tämän ja monen muunkin katsojan uteliaisuuden.

Hinako Note

Passione

 

Hinako Note täyttää osaltaan kevään söpöstelykiintiön ja aluksi tuo mieleen hyvinkin vahvasti "Is the Order a Rabbit?" sarjan.

 

Hinako Notessa ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta siinä ei myöskään ole ilmennyt mitään mikä nostaisi sen erityisesti esille. Päähenkilön kammo sosiaalisia tilanteita kohtaan ja tapa jäätyä linnunpelätiksi samalla houkutellen eläimiä puoleensa on toki melko erikoinen ja hauska.

 

Yhteenvetona, slice of life + moe = Hinako Note.

 

Ōshitsu Kyōshi Haine

[The Royal Tutor]

Bridge

 

Yaoi-tutka reagoi. Kuninkaalla on viisi poikaa, joista vanhin on suoraselkäinen ja käyttäytyy kunnolla, mutta neljä muuta tarvitsevat kipeästi kurinpalautusta ja hovin käytöstapojen kertausta.

 

Paikalle kutsutaan Heine Wittgenstein, aikuinen mies joka näyttää yläasteikäiseltä pojalta. Hänen tehtävänsä on saada palautettua komeat nuoret prinssit ruotuun.

 

Piirrosjälki on melko hyvää eikä kyseessä ilmeisesti ole mikään varsinainen BL-sarja, vaikka siltä ensin hieman vaikuttaa.

Warau seerusuman

[The Laughing Salesman]

Shin-Ei Animation

 

The Laughing Salesman on vanhan 60-luvun loppupuolella ilmestyneen kauhuanimen uusi verio. Sen ulkoasu on myös lainattu edeltäjältään. Tämä ratkaisu toisaalta kunnioittaa alkuperäistä, mutta ei välttämättä ole omiaan houkuttelemaan nykypäivän animetyyliin tottuneita.

 

Sarja puhuttelee enemmän vanhempaa katsojakuntaa, käsitellen melko arkisia teemoja kuten alkoholismia työpaikalla ja raha-asioita ym.

 

Sarjan jaksot ovat reilun kymmenen minuutin pituisia lyhyitä vignettejä.

Shūmatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii Desu ka? Sukutte Moratte Ii Desu ka? - tai - "Sukasuka"

Satelight / C2C

 

Sarjan nimi on vapaasti käännettynä "Mitä aiot tehdä kun maailma loppuu? Oletko kiireinen? Pelastatko meidät?"

 

Sukasukan maailmassa päähenkilö Willem on viimeisiä (ellei viimeinen) ihminen. Muut asukkaat ovat "petoja". Tavallisia ihmisiä joilla ei ole mitään erikoisia piirteitä kutsutaankin "epämuodostumiksi".

 

Willem tapaa sattumalta sinihiuksisen tytön Chthollyn, tämä kohtaaminen aloittaa Willemin seikkailun. Alun perusteella on vaikea tehdä sarjasta vielä johtopäätöksiä, hyvin pohjustettu fantasiamaailma on aina plussaa.

Twin Angel Break

J.C. Staff

 

Twin Angel Break on mahou shoujo eli "maaginen tyttö" genreä. Päähenkilö huomaa, että vieraileva muusikko käyttää musiikkiaan varastaakseen nuorien elämänvoimaa. Pian eräs puhuva siili (luit oikein) antaakin vinkin, että päähenkilön aiemmin löytämä kolikko pitää sisällään taikavoimia. Omaperäisyyttä ainakin löytyy...!

 

Sarja on alunperin Japanilaisen pachinko-peliautomaatin teema, ja sen lähetysaika Japanissa on iltaisin klo 22.00, joten sitä tuskin on varsinaisesti suunnattu alaikäisille.

 

Suomessa pachinkoja ei ole ja mahou shoujo-sarjanakaan ei oikein ole päästy arkkityypin peruspiirteitä pidemmälle, joten jos mahou shoujo-sarjat eivät kiinnosta niin tarttumapintaa on valitettavasti melko vähän.

Copyright @ Finanime - Kaikki oikeudet pidätetään