Kevät 2017

<< < 1 2 > >>

Shingeki no Kyojin S2

[Attack on Titan S2]

WIT Studio / Production I.G.

 

Attack on Titanin toinen tuotantokausi ei kaipaa esipuheita, kyseessä on kauden ja varmastikin myös koko vuoden odotetuin tuotanto.

 

Epätoivoinen taistelu eloonjäännistä jatkuu.

Shingeki no Bahamut - Virgin Soul

[Rage of Bahamut - Virgin Soul]

MAPPA

 

Kymmenen vuotta on kulunut siitä, kun maailma melkein tuhoutui ja sekalainen sankarijoukko täpärästi pelasti ihmiskunnan totaaliselta hävitykseltä.

 

Nyt 16-vuotias Nina ei oikeastaan tiedä aiemmasta tuhosta ja kärsimyksestä mitään, ja saapuu kaupunkiin ansaitakseen rahaa köyhälle kylälleen palkkionmetsästäjänä. Nina ei kuitenkaan saa yhtään rosvoja kiinni ja tekeekin töitä rakennustyömailla, missä hänen käsittämättömät voimansa tulevat tarpeeseen.

 

Voimiensa alkuperää tai niiden merkitystä Nina ei ole koskaan sen kummemmin edes ajatellut...

 

Arvioni mukaan kauden yllättäjä, suositellaan!

Berserk S2

GEMPA ym.

 

Varoitus: Berserk ei ole mitään kaunista katsottavaa. Ja valitetavasti nyt ei ole kyse pelkästään väkivaltaisesta sisällöstä, vaan myös itse animaatiostudion työn jälki on poikkeuksellisen... ei siitä pääse mihinkään, se on huonoa.

 

Mutta jos rujon graafisen ulkokuoren ohi pääsee, huomaa että Berserk on edelleen oma itsensä, anime on uskollinen alkuperälleen ja tarjoaa edelleen erinomaista goottikauhua ja ihmisyyttä.

Boruto - Naruto Next Generations

Viz Media

 

Naruton tarina on saatu päätökseen reilun 700 jakson ja usean elokuvan jälkeen. Boruto on Naruton ja Hinatan poika, isänsä näköinen mutta ei kaltainen. Sarjan aloittaminen tuntuu hieman paluulta paikkaan, jossa ei ole vähään aikaan käynyt - tuttu mutta silti hieman uusi ja muuttunut.

 

Vanhat tutut ovat kasvaneet aikuisiksi ja nyt on sarjan nimenkin mukaisesti uuden sukupolven vuoro. Piirrosjälki on hyvää ja sarjalla on potentiaalia.

Saenai Hiroin no Sodatekata Flat / Saekano 2

[How to Raise a Boring Girlfriend S2]

A-1 Pictures

 

Saekanon toinen kausi jatkaa siitä mihin ensimmäinen jäi - ja myös toistaa itseään. Tiedossa on todellakin suoraan tekstikirjasta oleva otakuhaaremi perinteisine naishahmoineen. Katsoja ei myöskään pääse valittamaan fanservicen puutteesta.

 

Sanonta "sitä saa mitä tilaa" pätee Saekanon toiseen tuotantokauteen, jos pidit ensimmäisestä ja haluat lisää, tässä sitä on.

 

 

Frame Arms Girl

Zexcs

 

Sarja vaikuttaa hieman samanlaiselta mainokselta kuin GATE:Jietai aikanaan oli SDF:lle, ja sitä se onkin. Animena Frame Arms ei ensimmäisten jaksojen perusteella vaikuta mitenkään erikoiselta, eikä varsinaisesti edes yritä peitellä luonnettaan markkinointikeinona.

 

Tämä ei tietysti välttämättä vähennä sen arvoa tai tee siitä huonoa, jos sarjan huumori, fanservice ja moe osuvat hermoon niin kannattaa ainakin tutustua!

 

 

Granblue Fantasy: The Animation

A-1 Pictures

 

Sarja perustuu samannimiseen selainpeliin ja kertoo Gran-nimisestä nuoresta miehestä, joka metsässä sattumalta tapaa pulassa olevan tytön. Gran pelastaa tytön hyökkääjiltä, mutta kuitenkin menettää henkensä, kun hydra hyökkää heidän kimppuunsa. Ilmenee kuitenkin, että tyttö ei olekaan kuka tahansa vaan nimeltään Lyria, joka on suojelijansa ritari Katalinan kanssa pakomatkalla Imperiumilta.

 

Lyria jakaa elinvomansa Granin kanssa heräättääkseen tämän takaisin henkiin ja yhdessä seurue lähtee matkalle halki fantasiamaailman.

Zero kara Hajimeru Mahō no Sho

[Grimoire of Zero]

White Fox

 

Tämä on kertomus matkakumppaneiksi lyöttäytyvien Zeron ja Yohein retkestä saada takaisin varastettu kirja. Zero on velho joka etsii kirjaansa, Yohei on nimensä mukaisesti palkkasoturi joka haluaa ihmisyytensä takaisin.

 

Alkumetrien perusteella sarjassa on lupausta, ja päähenkilöhahmojen erilaisuus ja erilaiset taustat antavat potkua tarinalle.

 

Sarjaa voisi verrata ehkä Spice & Wolf:iin, jos pidit siitä, saatat pitää myös tästä.

Eromanga Sensei

A-1 Pictures

 

Yläasteella Masamune Izumi aloitti kirjoittamaan light novelleja sivutyökseen - ja nyt lukion aikana ilmenee, että hänen teoksiensa kuvituksen on koko ajan piirtänyt hänen oma pikkusiskonsa Sagiri!

 

Sarjan tuottaa studio joka on aiemmin tehnyt myös mm. Oreimon.

 

Jos pidit Oreimosta, kannattaa tutustua!

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka Gaiden: Sword Oratoria

- tai -

"Danmachi: Sword Oratoria"

J.C. Staff

 

Tämä Danmachin spin-off kertoo oman tarinansa, joka sijoittuu myös Orarion kaupunkiin ja sen alla olevaan Dungeoniin.

 

Alkuperäisen sarjan katsominen ei ole ennakkovaatimuksena tämän seuraamiseen, vaikkakin alkuperäisen tarinan katsoneille tuttu Hestia ja muutama muu tekevätkin cameon.

Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records

[Akashic Records of the Bastard Magic Instructor]

Liden Films

 

Glenn Radars pakotetaan opettamaan magiaa - eikä häntä voisi vähempää kiinnostaa. Oppilaat puolestaan ovat halukkaita oppimaan, erityisesti nuori Sistine Fidel on tyrmistynyt sijaisopettajan epäpätevyydestä ja motivaation puutteesta. Pian kuitenkin ilmenee, että jos haluaa mestariksi niin kaikkea ei voi oppia tekstikirjasta.

 

Sarja alkaa hieman arveluttavasti kliseisenä, mutta kerää hyvin vauhtia jo toisessa jaksossa ja muuttuu pian mielenkiintoisemmaksi.

Alice & Zoroku

J.C. Staff

 

Alice & Zoroku kertoo tarinan karkuteillä olevasta Sana-tytöstä, jolla on mahtavia psyykkisiä voimia, ja joka on siitä syystä kasvatettu tutkimuslaitoksessa. Sana (tai Red Queen) pakenee ja aikoo kostaa kokemansa vääryyden - pakomatkallaan hän tapaa vanhan miehen, Zorokun. Zoroku on ammatiltaan floristi eikä hätkähdä Sanan voimia, vaan auttaa Sanaa.

 

Sarjassa on jonkin verran Elfen Lied vaikutteita ja myös osaltaan Liisaa Ihmemaassa.

 

Alice & Zoroku on mielenkiintoinen teos, kaikki eivät siitä varmasti innostu. Siinä on kuitenkin havaittavissa sitä jotakin, mikä tekee siitä viihdyttävän ja mukavan sarjan.

Seven Mortal Sins

TNK

 

Kauden muuten hyvin niukan ecchi-tarjonnan edustaja marssittaa näyttämölle joukon näyttäviä naisia, teemana paholaiset. Animaatiosta vastaa Highschool DxD:n takana oleva studio.

 

Jos et halua katsella naisia joilla on runsas rinnanympärys ja sitä myös esitellään aina kun vähänkin mahdollista, jätä tämä väliin. Päinvastaisessa tilantessa taas tämä sarja on tehty juuri sinulle.

Boku no Hīrō Akademia S2

[My Hero Academia S2]

Bones

 

Ilmeisesti suunnattu nuoremmalle yleisölle, sarja kertoo Izuku Midoriyan elämästä ja supersankarilukion tapahtumista jatkaen siitä, mihin ensimmäinen tuotantokausi jäi.

 

Animaation taso on parempi kuin mihin vastaavissa sarjoissa on totuttu ja sarjan henki on hyvä.

 

Mikäli ensimmäinen tuotantokausi oli mielestäsi hyvä tai Shounen Jump-julkaisut kiinnostavat muutenkin, suosittelen! Muussa tapauksessa kannattaa ehkä tähyillä muualle.

Sakura Quest

P.A. Works

 

Sakura Quest on itsenäinen tuotanto joka kertoo työnhaussa epäonnisesta Tokiolaisesta tytöstä, Yoshino Koharusta. Jos ei työpaikaa löydy ajoissa uhkaa Yoshinoa muutto takaisin kotipaikkakunnalleen maaseudulle.

 

Työtarjous tuleekin yllättäen ja luultuaan työtarjousta nopeaksi päivän tai korkeintaan parin mallikeikaksi hän tarttuu tilaisuuteen ja lähtee matkaan! Perille päästyään Yoshino kuitenkin pian huomaa sitoutuneensa koko vuodeksi esittämään erään takapajuisen teemapuiston kuningatarta.

 

Sarja tuo hieman mieleen myös Hanasaku Irohan, hyvällä tavalla.

Clockwork Planet

Xebec

 

Clockwork Planetin alkuhypestä huolimatta sarja ei ensimmäisten jaksojen perusteella aivan täysin vakuuta.

 

Sarjan animaation työn jälki jättää toivomisen varaa ja päähenkilöhahmot ovat melko kliseiset. Androidityttö RyuZu tippuu taivaalta otaku-Naoton elämään, ja kaksikko alkaa tutustua toisiinsa. Fanserviceä ym. tiedossa.

 

Toisaalta taas alkuperäiset light novellit kirjoittanut kirjailija on kirjoittanut myös No Game No Life-sarjan, joten Clockwork Planetilla on myös potentiaalia vielä kehittyä.

 

Seurataan sarjan jatkoa.

Busō Shōjo Makyaverizumu

[Armed Girl's Machiavellism]

Silver Link

 

Tapahtuman keskus on entinen tyttöjen sisäoppilaitos, johon lähetetään "ongelmatapaukset" muistakin kouluista sopeutumaan.

 

Asetelma maalaa ristiriitaisen kuvan - toisaalta naisten asema on heikko ja syrjitty, mutta samalla tytöt johtavat ja armotta dominoivat poikia.

 

Taistelukohtaukset ovat hyvin toteutettuja, muilta osin sarja jättää kuitenkin kriittisen katsojan hieman kylmään ainakin alun perusteella.

Seikai Suru Kado

[Kado: The Right Answer]

Toei Animation

 

Kado on Japanilainen neuvottelija joka onnistuu neuvottelemaan erään vanhan tehtaan myyntilanteen siten, että vanha tehdas myynnin sijaan modernisoidaan ja kaikki osapuolet voittavat, tehdastyöläiset mukaanluettuna.

 

Myöhemmin Kado on lähdössä lennolle, kun yhtäkkiä taivaalta laskeutuu hohtava esine joka nielaisee lentokoneen ennen nousua. Aikaa kuluu, ja hohtava esine avautuu - Kado astuu esiin muukaisen kanssa.

 

Ensimmäinen kontakti, mutta ei laukauksia vaan neuvottelua? Aloitus on vähintäänkin mielenkiintoinen tässä aikuisemmalle yleisölle suunnatussa sarjassa.

 

Animaation taso on myös hyvä.

Copyright @ Finanime - Kaikki oikeudet pidätetään