Toiminta & Jännitys

SUOMALAISEN ANIMEHARRASTUKSEN PUOLESTA

TOIMINTA & JÄNNITYS


Nämä sarjat haastavat vastaavat "oikeilla" näyttelijöillä toteutetut tuotannot. Animen avulla on mahdollista esittää tarinoita, joiden live-action kerronta kunnollisilla tuotantoarvoilla olisi kustannussyistä usein mahdotonta toteuttaa.

Genren rajapinnat ovat häilyvä käsite, koetan painottaa sitä mikä mielestäni on osuvampi.Another (Kauhu, High School, Yliluonnollinen)

Valittu luokka on kirottu, kuolema vaanii jokaista jos arvoitusta ei ratkaista. Yksi ei kuulu joukkoon...


Arpeggio of Blue Steel (Toiminta. Meriaiheinen, Sci-Fi)

Ihmiskunta on ajettu ahtaalle, mystinen ja vihamielinen laivasto hallitsee maailman meriä.


Black Lagoon (Toiminta, Seinen, Verinen)

Japanilainen bisnesmies joutuu työmatkansa takia keskelle rikollisjärjestöjen hallitsemaa kaupunkia ja lopulta liittyy paikalliseen kuljetusalan yritykseen.


Boku dake ga Inai Machi / Erased (Jännitys, Seinen, Yliluonnollinen)

Sarjaa ei voi juurikaan kuvailla ilman juonipaljastuksia, pitäydymme siis lämpimästi suosittelemaan. Virallinen traileri löytyy täältä.


BTOOOM! (Jännitys, Toiminta, Selviytymispeli)

MMO-maailmassa pääasin aikaansa viettävä Ryouta löytää itsensä vaarallista "tapa tai tule tapetuksi-peliä". Tätä peliä ei kuitenkaan pelata tietokoneella vaan livenä autiolla saarella.


Canaan (Toiminta, Seinen)

Nuoren journalistinaisen ja kahden lapsesta asti koulutetun palkkasotilaan arvot kohtaavat, samalla maailmaa uhkaa uusi virustartunta.


Chaos;Head (Jännitys, High School, Yliluonnollinen)

Täysin omiin oloihinsa sulkeutunut, netin kautta elämäänsä elävä otaku löytää itsensä yliluonnollisien tapahtumien keskeltä. Uudempi vuonna 2017 julkaistu Chaos;Child seuraa Chaos;Headin tapahtumia.


Code Geass (Jännitys, Seinen, Toiminta, Draama, Mecha, Sci-Fi)

Tästä sarjasta ei voi paljastamatta juonta kertoa juuri mitään etukäteen, kannattaa vain alkaa katsomaan. Kuuluu osaltaan animen yleissivistykseen ja ”must watch” kategoriaan. Jos välttämättä haluaa katsoa trailerin mahdollisimman lievillä spoilereilla, tässä se on.


Death Note (Jännitys, Yliluonnollinen)

Kuoleman jumala lähettää ihmisen maailmaan kirjasensa, johon kirjoitettu nimi tarkoittaa kohteelle kuolemaa. Alkaa kissa- ja hiirileikki etsivän ja tappajan välillä.


Fate/Stay Night [Unlimited Blade Works] (Toiminta, Jännitys, Draama, Yliluonnollinen)

Seitsemän valittua, seitsemän ajan halki kutsuttua sankarihahmoa esitaistelijoina. Palkintona voittajalle on kaikkivoipa Graalin malja.


Fate/Zero (Toiminta, Seinen, Jännitys, Draama, Yliluonnollinen)

Kertoo Fate/Stay Night sarjan edeltävistä tapahtumista - edellinen Holy Grail War, kymmenen vuotta aiemmin. Seitsemän valittua, seitsemän ajan halki kutsuttua sankarihahmoa esitaistelijoina. Palkintona voittajalle on kaikkivoipa Graalin malja.


Full Metal Panic! (Toiminta, Komedia, Romanssi, High School, Mecha)

Kersantti Sagara Sousuke on ammattisotilas joka ei ole koskaan tehnyt mitään muuta kuin sotinut tai kouluttautunut taisteluun terroristeja vastaan. Nyt hänet määrätään soluttautumaan Japanilaiseen lukioon jossa hänen tehtävänsä on suojella erästä erittäin tärkeää tyttöä.


Guilty Crown (Toiminta, Mecha, Sci-Fi, High School, Musiikki, Yliluonnollinen)

Lähitulevaisuudessa tappava virus uhkaa ihmiskuntaa, kapinalliset vastustavat hallituksen joukkojen toimia ja yksi nuori mies joutuu tekemään vaikeita valintoja.


Guyver (Toiminta, Sci-Fi, Verinen, High School)

Tapahtuu räjähdys, ja nuori mies joutuu tahtomattaan bioaseita kehittelevän organisaation hampaisiin vahingossa aktivoituaan löytämänsä Guyver-yksikön.


Higurashi no Naku Koro ni Kai (Kauhu, Seinen, Jännitys, Psykologinen, School, Verinen, Raaka)

Eristäytynyt pikkukylä elää 1980-luvulla omanlaista elämäänsä, takaisin lapsuudenkotiinsa isänsä kanssa muuttava Keiichi huomaa pian ettei kaikki ole tavanomaista, asukkaat kuiskailevat Oyashiro-saman kirouksesta...


Kiseijuu / Parasyte (Jännitys, Seinen, Yliluonnollinen, High School)

Ihmiskunnasta on tullut globaali ongelma, ja ”joku” päättää lähettää maailmaan lajin loiseliöitä jotka saalistavat ihmisiä.


Koutetsujou no Kabaneri / Kabaneri of the Iron Fortress (Toiminta, Jännitys, Yliluonnollinen, Vaihtoehtoinen keskiaika)

Maailma on elävien kuolleiden valtaama, ihmiskunta sinnittelee linnoituskaupungeissa joita yhdistää junaverkosto. Jotakin on kuitenkin tekeillä, kaupungit eivät ole enää turvassa.


Mirai Nikki (Jännitys, Yandere, Yliluonnollinen, Verinen, Selviytymispeli, Yuno Gasai)

Kilpailu jumaluudesta alkaa, valituille jaetaan "tulevaisuuspäiväkirjat" ja viimeinen eloonjäänyt on kisan voittaja. Erikoismaininta menee Yunolle, jonka kiintymys päähenkilöön ei tunne rajoja.


Schwarzesmarken (Toiminta, Draama, Mecha, Verinen)

Sarja sijoittuu vuoteen 1983 ja kertoo Itä-Saksan "666th TSF-joukkueen" tarinan. Sijoittuen siis 18 vuotta ennen Muv-Luvia ja Muv-Luv-Alternative: Total Eclipseä. Stasi valvoo kaikkea, ja BETA-hyökkääjät eivät anna hetkenkään taukoa.


Shingeki no Kyojin / Attack on Titan (Toiminta, Verinen, Vaihtoehtoinen keskiaika, Yliluonnollinen)

Attack on Titan ei esittelyä tarvitse, taistelu ylivoimasta vihollista vastaan alkakoon!


Steins;Gate (Jännitys, Seinen, Komedia, Vakavoituva, Aikamatkustus)

Akihabarassa laboratoriotaan pitävä ”hullu professori” johtaa tutkimusryhmäänsä.


Sword Art Online (Toiminta, MMO, Romanssi)

Käsitteeksi muodostunut sarja, tarina alkaa kun virtuaalitodellisuudessa toteutettu verkkopeli muuttuu todelliseksi laitteiston vangitessa käyttäjänsä peliin. Panokset kasvavat kun ilmenee, että pelissä hahmon kuoleminen tarkoittaa myös pelaajan kuolemaa. Myöhemmissä tuotantokausissa ja uusimmassa elokuvassa tarina jatkuu edelleen.


Tokyo Ghoul (Jännitys, Toiminta, Verinen, High School, Yliluonnollinen)

Yhteiskunnan varjoissa elävät ghoulit, jotka tarvitsevat ihmislihaa selvityäkseen. Nuori mies Kaneki Ken joutuu tahtomattaan osalliseksi tähän varjomaailmaan ja huomaa pian ettei mikään ole itsestään selvää.


Copyright @ Finanime - Kaikki oikeudet pidätetään