ELFEN LIED

Fujisawa, Enoshima, Kamakura

Tämä retki kestää yhden kokonaisen päivän, huomioiden matka-ajat Tokiosta.

Useimmat tapahtumapaikat Elfen Lied-sarjassa sijoittuvat Tokion luoteispuolella oleviin Fujisawaan ja Kamakuraan sekä niiden välimaastoon. Huomattavin paikka on ehkäpä Enoshiman saari, lähellä Enoshimaa on myös ranta jolla Kouta ensimmäisen kerran tapaa Lucyn.

*Sivuhuomautuksena, kun olet alueella kannattaa ehdottomasti käydä myös Fujisawassa Fate Stay Night-sarjaan kuuluvassa “Ryudo-temppelissä”, sekä katsomassa samaisen temppelin uloskäyntinä käytettyä Engaku-Jin temppelin porttia – porttia, jolle johtavilla portailla mm. Saber ja Assassin kohtaavat!

Reittiohjeet

Tokiosta tultaessa: Shinagawa JR-asemalta noustaan Tokaido shinkansen-linjalle jolla matkustetaan ohi Kawasakin ja Yokohaman, saapuen Fujisawan asemalle.

Fujisawaan voi halutessaan matkustaa voi toki muullakin tavalla, mutta shinkansen-luotijuna on ylivoimaisesti nopein ja helpoin kulkuväline.

Enoshima-saari

Kun olet saapunut Fujisawan asemalle, etsi uloskäynti joka johtaa Enoshima Electric Railwaylle. Asemat ovat erillisiä rakennuksia joten täytyy ensin poistua JR-asemalta. Päästyäsi Enoshiman linjalle, kulje sillä Enoshima-pysäkille saakka ja nouse junasta. Suuntaa kohti etelää Enoshima-saarelle! Saarelle johtavat kaksi siltaa on helposti tunnistettavissa sarjasta…!

Ranta ja kaupunki

Kun olet löytänyt Enoshimalta kaikki tapahtumapaikat, palaa Electric Railwaylle ja jatka matkaa edelleen kohti itää – kunnes saavut Gokurakuji asemalle – saavut siis samaa reittiä Yukan kanssa kun hän ensimmäisessä jaksossa tulee tapaamaaan Koutaa. Jatka asemalta jalkaisin kohti itää, ja vasemmalle puolelle jää mm. tutunnäköinen junatunneli. Katua jatkettaessa itään ja hieman luoteeseen alkaa näkyä tuttuja portaikkoja ja hautausmaa, jossa Lucy ja Nana taistelivat – itse kun kävin paikalla oli hautausmaa suljettu köydellä ulkopuolisilta – ehkäpä hautakiviä ei oltu vielä saatu korjattua!

Jatka matkaa ja saavut rannalle – helposti tunnistettavissa ja hyvinkin täynnä kalastajien tarvikkeita aivan kuten sarjassa!

Sasuke-Inari pyhättö

Reitti pyhätölle tai sen sijaintia on melko mahdoton selittää, koska se sijaitsee kirjaimellisesti metsässä – yllä oleva karttakuva havainnollistaa sijainnin paljon paremmin. Tämä on sama pyhättö, jossa Kouta ja Yuka suojautuivat metsässä sateelta, ja on yksi paikoista missä todella kannattaa käydä. Itse kuljin perille samaa ulkoilureittiä metsän läpi mitä käytettiin myös sarjassa, mutta pyhättöön johtaa myös portaat (joilla Lucy on kaksikkoa vastassa kun he poistuvat) jotka ovat helppokulkuisemmat – metsän läpi kulkeva reitti on samanlainen kinttupolku kuin se on sarjassa, ja meinasin itsekin pari kertaa kaatua kulkiessani sitä pitkin. Mutta reitti on todellakin täysin samanlainen kuin se on sarjassa kuvattu. Pyhättö itse on myös hyvin uskollisesti kuvattu, ja sen tunnistaa heti ilman vertailua kuvista.