KIMI NO NA WA

Tokio (Shinjuku), Gifu (Hida-Furukawa)

Kimi no Na Wa:n retki on matka tämän rakastetun ja upean elokuvan juurille, tapahtumapaikat jakaantuvat Gifun prefektuuriin maaseudulle ja Tokion urbaaniin ympäristöön.

Tokio-osuus on vaikeusasteeltaan helppo ja vaivaton suorittaa julkisilla kulkuvälineillä, vaikkakin myös kävelyä kertyy kohtuullisesti – arviolta muutama kilometri. Retkeen kuluu rauhallisesti kävellen puoli päivää, nopeamminkin pääsee jos suunnittelee reitin huolellisesti ja käyttää mahdollisimman paljon metroa.

Hida-Furukawan osuus vie siirtymineen käytännössä kokonaisen päivän, mutta jos on mielenkiintoa ja ajallisesti mahdollista niin suosittelen lämpimästi tutustumaan Gifun prefektuuriin enemmänkin. Esimerkiksi seuraavana päivänä voisi jatkaa matkaa vaikkapa kohti Shirakawa-Go:n historiallista kylää ja Higurashin maisemia!

Reittiohjeet

Shinjukuun pääsee nopeasti Tokion sisäisellä julkisella liikenteellä esim. metrolla tai JR-linesilla, vaihtoehtoja on aina useita riippumatta mistä päin Tokiota lähdet liikkeelle.

Hida-Furukawaan (mikäli lähdet liikkeelle Tokiosta/Osakasta) nopein reitti kulkee shinkansenilla Nagoyan kautta Takayamaan, josta yhdellä paikallisjunaan vaihdolla pääsee perille Hida-Furukawaan.

Tokio, Shinjuku

Matka alkaa luonnollisimmin Yotsuyan metroasemalta, jossa Taki tapaa Okudera-senpain treffien merkeissä – tästä kannattaa jatkaa sarjan tunnettuimmalle maamerkille, portaikolle jossa pari viimein löytää toisensa. Yotsuyan aseman lähistöltä kun on kaikki löydetty ja nähty, kannattaa jatkaa matkaa kohti seuraavaa paikkaa – ylikulku jossa Taki odottelee, kahvila jossa hän on osa-aikaisena töissä, sarjasa nähty risteys & muita maamerkkejä. Kaikki nämä löytyvät kohtuullisen etäisyyden päässä toisistaan!

Hida, Hida-Furukawa

Hida prefektuuri ja eritoten Takayama on viime vuosien aikana voimakkaasti nostanut profiiliaan matkailukohteena ja sen tuloksena kaupungissa on nykyisin katukuvassa huomattava määrä ulkomaalaisiakin turisteja tutustumassa nähtävyyksiin. Onneksi otakua kiinnostavat nähtävyydet ovat Hida-Furukawassa, muutaman paikallisjunapysäkin päässä Takayamasta jossa Japanin maaseutu näyttäytyy aidosti omanlaisenaan, ilman turisteille erikseen suunniteltua kokemusta.

Päästyäsi Hida-Furukawan asemalle voitkin alkaa kulkemaan samaa reittiä kun Taki! Asema itsessään on jo kokemus elokuvan nähneelle, taksiasema ulkopuolella on edelleen samanlainen – ota mukaasi asemalla telineessä ilmaiseksi jaettavana oleva Kimi no Na Wa -karttalehtinen ja suunnista eteenpäin! Täältä suosittelemme jatkamaan matkaa kohti Hidashi-kirjastoa. Kirjastossa on oma alueensa elokuvan faneille materiaaleineen, ja kuvien ottaminenkin on sallittua tietyin rajoituksin. Muista ilmoittautua sisäänkäynin vieressä henkilökunnalle, joka kertaa säännöt ja antaa kävijöille vierailijakortit. Kirjastossa kannattaakin siksi käydä ensimmäisenä ja hyvissä ajoin päiväsaikaan. Tämä koska elokuvan fanien sisäänpääsyä on rajoitettu ajallisesti paikallisten opiskelijoiden ja muiden kirjaston käyttäjien työrauhan vuoksi.

Toinen käymisen arvoinen paikka on Ajidokoro Furukawa -ravintola, jossa käydessämme oli hyvinkin rauhallista – ravintolan henkilökunta arvasi heti mistä on kyse ja laittoi elokuvan soundtrackin soimaan syödessämme..! =)

Suosittelen myös käymään vielä radan toisella puolella temppelin portailla, ne ovat myös helposti tunnistettavat – ja jos aikaa riittää, kannattaa matkustaa vielä junalla pari pysäkkiä eteenpäin, näin löytyy myös elokuvassa ollut bussipysäkki!

Kuvassa ovat merkittynä mm. JR-asema, kirjasto, temppelin portaikko sekä ravintola josta Mitsuhaa etsivä kolmikko käy hakemassa välipalaa.


Huom! Matkalla asemalta portaikolle näkyy jatkuvasti ympärillä tuttuja peltoja ja kasvihuoneita, muistathan että kävelet samaa reittiä…!