AMV

HUOM!  HUOM!  HUOM!

Finanime ja kirjoittaja ei ole millään tavalla kytköksissä näissä artikkeleissa ja teksteissä käsiteltyihin ohjelmiin tai mediasisältöihin- artikkelit julkaistaan viihdetarkoituksessa, jokainen käyttäjä vastaa itse lataamistaan tiedostoista ja ohjelmista sekä niiden käytöstä johtuvista seurauksista. Emme voi mennä takuuseen linkkien toimivuudesta tai turvallisuudesta. Älä koskaan lataa mitään tiedostoja epäilyttäviltä sivustoilta, pidä virustorjunta aina päällä sekä ajan tasalla ja kunnioita tekijänoikeuksia!

Jos havaitset toimimattoman linkin tai jotain asiatonta tai vahingollista linkeissä, ole ystävällinen ja ilmoita siitä meille niin korjaamme/poistamme linkin. Sisältö joihin linkit osoittavat ei ole hallittavissamme ja niiden omistaja voi muuttaa tai poistaa niiden sisältöä milloin tahansa.

Onko AMV jo tuttua eikä kaipaa esittelyä?

Siirry suoraan videohakemistoon tästä!

Anime Music Video – AMV

AMV – kyseessä on siis teos, jossa käytetään joko yhdestä tai useammasta animesta editoitua kuvamateriaalia musiikkivideon tekemiseen. Parhaimmillaan hyvä AMV lisää käytetyn musiikkikappaleen tarjoaman elämyksen tehoa moninkertaisesti, aivan kuten mikä tahansa muukin musiikkivideolaji.

Eräät artistit ovat käyttäneet animea jopa virallisien musiikkivideoidensa mediana. Yleensä nämä artistit ovat myös esittäneet alkusävelmiä sarjoihinkin, Japanissa kaikkein suosituimmat tunnuskappaleet menevätkin usein suoraan soittolistojen kärkeen.

Musiikki ja musiikkivideot ovat kuitenkin subjektiivinen kokemus, jokaisella on omat mieltymyksensä – tämän artikkelin tarkoituksena onkin vain rohkaista tutustumaan ja löytämään!

Alla joitakin suosittuja (ainakin jos katsomiskerroista voi päätellä jotakin) esimerkkejä, olen yrittänyt poimintoihin saada koottua erilaisia tyylilajeja ja artisteja. Osa esimerkeistä astuu myös “hieman” AMV-genren ulkopuolelle jos tarkkoja ollaan, mutta tässä yhteydessä on ehkä kuitenkin viisautta esitellä harrastusta mahdollisimman laaja-alaisesti – takertumatta liian tiukasti määritelmiin.

Käsitteistä lyhyesti:

  • MEP – Multi Editor Project, teos on tehty usean eri henkilön tai tiimin yhteistyönä.
  • MAD – Todennäköisimmin Japanista lähtöisin oleva lyhenne, synonyymi AMV:lle
  • MMD – MikuMikuDance, tässä yhteydessä ilmoittaa ohjelman jolla video on tehty. Lisätietoa täältä.無敵のSoldier/麻枝 准×やなぎなぎ

“Muteki no Soldier”, tai “The Invincible Soldier” on oman AMV-tyyppinsä edustaja, yhdistellen renderöityä still-kuvaa ja animaatiota.

Kappale on levyltä Lovesong2.


ぶれないアイで / Mitchie M

Kiistattaa tunnetuin Vocaloid hahmo Hatsune Miku ei esittelyä kaipaa, ja Mitchie M -nimimerkkiä käyttävä artisti on eräs tunnettu Mikun säveltäjä.


Hänen teoksiaan on sisällytetty mm. Project Diva peleihin.


英雄 〜強き者たち〜 / SAKiNA

Tämä on perinteinen AMV, sisältäen materiaalia useista eri sarjoista ja elokuvista.


Laulun esittää DOA.

VANHEMPIEN VALVONNASSA!

Seuraavat videot saattavat sisältää materiaalia joka voi olla haitallista alle 15-vuotiaille. Sisältö noudattaa Youtuben asettamia ikärajoja.