Ecchi

Ecchin voi kääntää Suomeksi monella tavalla, ehkäpä “säädytön” tai “hävytön” voisivat olla sopivia käännöksiä.

Animessa käsitteenä se ei ole sinänsä mikään kategoria vaan katsojien miellyttämistä, mutta tässä yhteydessä on listoissa viisainta erottaa täysin omaan lokeroonsa sarjat joihin kuuluu reippaasti alastomuutta – sarjat joissa naisen tai miehen vartaloa korostetaan roimasti enemmän kuin perinteisen “uimapuku/rantajakso fanservicen” verran.

Näitä sarjoja joiden kerrontatyyli vahvasti värittää yleistä käsitystä animesta ei kuitenkaan pidä sekoittaa hentai-kategoriaan, siihen näistä on vielä pitkä matka. Joistain toki lyhyempi kuin toisista. Legendaarinen lausahdus ”katson sitä juonen takia” koskee juurikin näitä sarjoja. Useimmissa on todellakin melko mukaansatempaava juoni, ecchin lisäksi. TV-versiot sensuroidaan alaikäisille sopiviksi, DVD & blu-ray versiot ovat yleensä sensuroimattomia. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto kun alat katsomaan.

Hajimete no Gal (Komedia, Harem)

Junichi Hashiba on yksi luokan otakuista, kunnes hänet pakotetaan pyytämään suosittua ja muotitietoista Yamea tyttöystäväkseen – yllättäen Yame suostuu ja pari alkaa seurustelemaan! Tämäpä nostaa Junichin osakkeita muiden tyttöjen silmissä…!

Highschool DxD (Komedia, Yliluonnollinen, Harem)

Kuoltuaan vähäpätöisenä demonina henkiin herätetty nuorimies aikoo rakentaa haaremin, seuranaan yksi mahtavimmista lohikäärmeistä, herranaan demonivaltakunnan johtajan tytär.

Highschool of the Dead (Zombie, Kauhu, Verinen)

Zombie-infektio leviää räjähdysmäisesti, alkuhyökkäyksestä selviytyneet lukion oppilaat ja opettaja yrittävät selviytyä turvaan. Vain yksi tuotantokausi, sarjan alkuperäinen luoja ja käsikirjoittaja menehtyi vuonna 2011 tsunamin iskettyä Japaniin.

Monster Musume no Iru Nichijo / Everyday Life with Monster Girls (Komedia, Yliluonnollinen, Harem)

Rinnakkaismaailmaan auennut ovi ja maahan saapuu lähettiläitä toisesta maailmasta. He ovat kaikki puoliksi ihmisiä, puoliksi eläimiä ja kaikki naisia. Tarinan (epä?)onnekas sankari alkaa majoittamaan kotonaan muutamaa lähettilästä.

Shinmai Maou no Testament / Testament of Sister New Devil 

(Toiminta, Ecchin ja hentain rajamailla, Yliluonnollinen, Harem)

Demonien uusi tuleva valtiatar saa suojelijan ”sankareiden” yhteisöstä.

Sekirei (Toiminta, Komedia, Harem, Romanssi)

Sekirei-projekti ja kamppailu alkakoon, yliluonnollisia voimia omaavat numeroidut naispuoliset esitaistelijat etsivät omaa sielunkumppaniaan, jonka kanssa & alaisuudessa taistella voitosta.

Shuffle! (Romanssi, Komedia, High School, Harem, Yliluonnollinen, Vakavoituva)

Nuoren miehen elämä muuttuu kun häntä lähestyvät useat kosijat – sekä läheltä että rinnakkaisulottuvuuksista.

Sarjan ecchi on melko maltillista, mutta sarjan yleisilme (ja tyttöjä omituisesti stalkkaavat hyypiöt) sijoittavat Shufflen kyllä tähän kategoriaan.

Sarjasta ei löydy kunnollista traileria ilman liian merkittäviä juonipaljastuksia, mutta youtubesta löytyy sen ensimmäinen jakso. Jakso on ladattu palveluun vuonna 2012 ja oletuksenamme onkin, että sarjan tekijänoikeuksien haltija on antanut hiljaisen hyväksynnän sen esittämiseen koska ei ole viiden vuoden kuluessa esittänyt vaatimusta sen poistamiseksi.