Doujin

Doujinshit ovat otaku-alakulttuurissa joko yksittäisten harrastajien tai ryhmien (joita kutsutaan nimellä circle) tekemiä julkaisuja. Näitä valmistetaan artistien omalla kustannuksella rajallinen erä.

Yleisimmin niitä voi hankkia paikallisten conin kaltaisten tapahtumien yhteydessä artistin tai circlen myyntipöydästä. Comiket lienee tunnetuin tällainen tapahtuma jossa fanit jonottavat tuntikausia ollakseen ensimmäisien joukossa lempiartistinsa pöydän luona.


Doujin ei ole aina mangaa tai kuvitusta..!

Doujin voi olla myös esimerkiksi:

  • CD-levyllä oleva äänite jonka kanteen on myös yleensä panostettu
  • Dakin päällinen
  • Avaimenperä, tarra, postikortti, muistiinpanopaperia, 
  • Cossaajan tekemä albumi
  • Jatkotarinan kirjanen – tämähän tunnetaan jo länsimaissa toisella nimellään fanfiction
  • Wall Scroll

Vain mielikuvitus on rajana, tärkeää on siis vain ymmärtää että Doujin ei yksinomaa ole kirjallinen tuotos – mutta se on silti kuitenkin jollain tasolla aina fyysinen tai digitaalinen esine, jonka fani voi kerätä kokoelmaansa.

Doujinit voidaan jaotella eri luokkiin jotka noudattelevat useimmissa Japanilaisissa liikkeissä samoja vakiintuneita linjoja.
Japanissa myytäessä doujinit jaetaan ensin kahtia, miesten(male) ja naisten(female) doujin. Nämä edelleen jakautuvat vielä kahtia ikärajoituksen perusteella – K18 ja sallittu kaiken ikäisille. Näiden jakojen jälkeen tulevat alaluokat doujinin, circlen, taiteilijan, genren, aiheen, ym. mukaan.

Kiinnostuin, mutta mistä lähteä etsimään lempisarjani Doujinia??

Edellä mainitut tapahtumat ovat tietenkin yksi paikka, mutta Japaniin on täältä pohjolasta valitettavan pitkä matka – käytännössä on turvauduttava sellaisiin Japanilaisiin osto- ja myyntiliikkeisiin jotka myös toimittavat Japanin ulkopuolelle. Näitä onneksi löytyy helposti useitakin Googlen avulla ja toimitukset Japanista ovat lähtökohtaisesti melko luotettavia. Kuitenkin huomion arvoisena seikkana rahtikustannukset ja EUn ulkopuolelta tuotaessa tullimuodollisuudet, jotka usein hieman mutkistavat matkaa ja merkittävästi korottavat kustannuksia.

Tässä kohtaa Finanime voi auttaa, meillä saattaa olla jo etsimäsi myynnissä verkkokaupassamme! Ja jos etsit jotain tiettyä mitä meillä ei ole, ota vain rohkeasti meihin yhteyttä ja me alamme etsimään haluamaasi Doujinia, kontaktiemme kautta etsimäsi artistin doujin saattaa löytyä vaikkapa paikallisen kivijalkaliikkeen hyllyn nurkasta! Rahtikustannukset pysyvät myös kurissa kun saamme yhdistettyä yksittäisiä tilauksia muun tuonnin oheen.