Anime-retket… mitä ne ovat?

Animessa kuvatut ympäristöt ja tapahtumapaikat perustuvat usein aitoihin, olemassa oleviin Japanilaisiin kaupunkeihin ja kyliin. Anime-retkeilijä etsii ja matkustaa käymään juuri näihin paikkoihin!

Animessa kuvatut ympäristöt ja tapahtumapaikat perustuvat usein aitoihin, olemassa oleviin Japanilaisiin kaupunkeihin ja kyliin. Anime-retkeilijä etsii ja matkustaa käymään juuri näihin paikkoihin!

Tällainen retki (josta yleisesti käytetään englanniksi termiä “anime pilgrimage”, vapaasti käännettynä “anime pyhiinvaellus”) saattaa hyvinkin olla animen ystävälle – Akihabaran ohella tietenkin – mieleenpainuvimpia kokemuksia Japanissa käynnin aikana!

Itse sijaintien löytäminen kartalta on oma haasteensa, ja paikanpäällä niiden löytäminen on vielä oma erillinen seikkailunsa. Paikalliset uteliaina katselevat mitä ulkomaalainen etsii, tosin jotkut suosituimpien sijaintien asukkaat varmaankin arvaavat mistä on kyse…

Anime-retkeily tarjoaakin myös muuten vain Japaniin matkaavalle uusia mahdollisuuksia nauttia matkasta – retket suuntautuvat harvoin ns. turistirysiin ja antavatkin tilaisuuden kokea Japania enemmän kuin ehkä muuten olisi osannut suunnitella!


FINANIMEN RETKET

  • Artikkelit eivät ole kaupallisia tuotteita, vaan reittiohjeet, kuvat ja kertomukset julkaistaan ja annetaan ei-kaupalliseen viihdetarkoitukseen, vapaaseen yksityiskäyttöön. Muunlainen luvaton käyttö tai kopiointi ehdottomasti kielletty.
  • Tekstien kopiointi omaan yksityiskäyttöön sallittu ja jopa suotavaa, uudelleen julkaisu kielletty.
  • Kartat ovat Google Maps -palvelun karttoja, käytetään vain havainnollistamistarkoituksessa.
  • Vinkit ja oppaat tarjotaan viihdekäyttöön “sellaisena kuin ne ovat”, ja käyttäjät vastaavat aina itse omasta matkastaan. Jos haluat tarkempia tietoja, apua matkan suunnittelussa tai enemmän, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai sivuilta löytyvällä lomakkeella.
  • Huom! Lukija matkustaa aina omalla vastuullaan. Mihinkään ohjeisiin ei tule sokeasti luottaa, todelliset olosuhteet ja tilanteet voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Emme siis voi ottaa vastuuta näiden artikkelien oikeellisuudesta.FATE STAY NIGHT / FATE ZERO

– Kobe, Akashi, Fujisawa, Kamakura, Tokio –


THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA

– Osaka, Kita-Nishinomiya –ELFEN LIED

– Fujisawa, Enoshima, Kamakura –


HIGURASHI NO NAKU KORO NI

– Shirakawa-Go –


OREIMO

–  Tokio, Chiba –


ANOHANA

– Chichibu –


CLANNAD

– Tokio, Mizuho, Hamura –MISS KOBAYASHI’S DRAGON MAID

– Tokio, Koshigaya –KIMI NO NA WA / YOUR NAME

– Tokio, Hida-Furukawa –


TULOSSA
NEON GENESIS EVANGELION

– Kanagawa, Hakone –

Haluatko apua retkesi suunnitteluun?

Oletko jo tehnyt anime-retkiä?

Autamme erittäin mielellämme omaa retkeään suunnittelevaa Japaniin matkaavaa animen ystävää! Ole halutessasi meihin yhteydessä, katsotaan osaammeko olla avuksi!

Jos taas olet retkeilyn veteraani, jaa kokemuksesi kanssamme – julkaisemme mielellämme asiallisia matkakertomuksia, niistä voi olla apua ja iloa muillekin! 

– HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ JA MUIDEN RETKIKERTOMUKSIA –