HARUHI SUZUMIYA

Osaka (Kita-Nishinomiya)

Tunnetun Haruhi Suzumiyan ja SOS-prikaatin seikkailut sijoittuvat Hyōgon prefektuurissa sijaitsevaan Kita-Nishinomiyaan, lyhyen junamatkan päähän Osakasta. Huomioi että tämä retki on fyysisesti melko vaativa. Toki sarjaan tutustunut retkeilijä on tietoinen odottavasta ylämäestä, Kyon ei yhtään liioittele.

Osakasta käsin tämän retken teoriassa ehtii suorittaa vajaassa päivässä jos käy pelkästään koululla, käytännössä retkeen menee kuitenkin koko päivä varsinkin jos kävelee rauhallisesti – ja suosittelen lämpimästi käyttämään aikaa. Suosittelen myös käymään Haruhin ja ystävysten tapaamispaikkanaan käyttämässä kahvilassa! Tokiosta tullessa kannattaa aloittaa aikaisin, Tokio-Osaka siirtymä huomioiden.

Reittiohjeet

Matka käytännössä alkaa Osakassa JR Umeda stationilta.

Umeda on Hankyu Kobe -linjan päätepysäkki, jota käyttäen matkusta Nishinomiyaan, Shukukawa stationille. Shukukawan asemalta voit joko jatkaa matkaa kävellen pohjoiseen, tai nousta Hankyu Koyo -linjalle kohti Koyoyen stationia. Shukukawan ja Koyoenin välimaastoon sijoittuu myös paljon nähtävää, mikäli suinkin mahdollista niin vahvasti suosittelen kävelyä.

Tokiosta tultaessa, Osakaan pääsee helpoiten ja nopeiten Sanyo shinkansen-linjalla.

Nishinomiya-Kitaguchi station, Umedan ja Shukukawan välissä

Nishinomiya-Kitaguchi JR-asema on SOS-prikaatin tapaamispaikka silloin, kun klubin aktiviteetit osuvat vapaapäiville. Mikäli aikaa riittää kannattaa ehdottomasti nousta junasta ja etsiä aseman ympäristöstä löytyviä, hyvinkin tuttuja maisemia – ja muutaman korttelin päässä sijaitsee ystävysten suosima kahvila! Kahvila sijaitsee “sivukadulla” parin korttelin päässä pohjoisessa, sen löytäminen voi olla hankalaa – itse menin hieman puutteellisilla tiedoilla ilman karttaa, onneksi eräs ystävällinen myyjä tiesi mistä on kyse (“はるひ ばしょ でしょ?”), ja viittoili eksyneen matkailijan oikeaan suuntaan.


Kartan vasemmassa yläkulmassa on Haruhin ja Kyonin koulu. Matkalla Koyoen asemalta koululle voi nähdä monia tuttuja maamerkkejä, kannattaa pitää aistit tarkkana.

Karttaan on merkattu myös lampi ja laituri (pier), jolla Asahina-san joutuu kokemaan kovia.

Alla olevat kartat tarvittaessa havainnollistavat Kyonin käyttämän koulureitin

Kyonin koulumatka – ylämäkeä riittää

Kävellessä Shukukawalta Koyoen asemalle Hankyo Koyo-linjaa myötäillen reitille osuu useita tuttuja näkymiä ja rakennuksia! Perillä odottaa tuttu koulurakennus – vanha siipi ei näy tielle kovinkaan hyvin, mutta on kyllä nähtävissä jos vähän soveltaa vastakkaisella rinteellä. Varsinaiselle koulun alueelle ei ole ulkopuolisilla asiaa – muutama vuosi sitten eräät liian innokkaat Haruhi-retkeilijät tunkeutuivat kielloista ja aidasta huolimatta alueelle luvatta, aiheuttaen huolestumista ja turvattomuuden tunnetta opettajien ja oppilaiden keskuudessa. Vastuullinen ja muut huomioiva Haruhi-fani ei toimi niin.

Paluumatkalla kannattaa vielä olla tarkkana – kävelethän edelleen samaa reittiä kuin Kyon tämän saattaessa Nagatoa eräänä syksyisenä iltana…

Erityishuomiona mainittakoon vielä, että “The Disappearance of Haruhi Suzumiya”-elokuvassa kuvattu Saizeriya ravintola on lopettanut toimintansa vuonna 2014 ja rakennus purettu keväällä 2015. Nykyisin samalla paikalla sijaitsee tilalle rakennetun päivittäistavarakaupan parkkipaikka.

Kyonia ei näkynyt
Classified information!
Haruhi Suzumiya pilgrimage school
Täällä tapahtuu…