CLANNAD

Tokio (Mizuho, Hamura)

Vuonna 2004 ilmestyi Visual Novel nimeltä Clannad.  Parin vuoden kuluttua KEY-studio otti tehtäväkseen kertoa tämän koskettavan tarinan myös animen muodossa. Vuonna 2007 ilmestynyt Clannad ja erityisesti sen toinen kausi, Clannad: After Story ovat ilmestymisestään saakka yleensä kaivertuneet lähtemättömästi jokaisen katsojansa tajuntaan ja tunteisiin. Tämä retki Tomoyan ja Nagisan kotikaupunkiin on todellinen kokemus jokaiselle jota tarina kosketti. Kannattaa tähyillä taivaalle, kaupungin legendan mukaan siellä saattaa joskus näkyä pieni kimalteleva valopilkku…

Retki vie siirtymisien kanssa koko päivän aamusta iltaan, ja kävelyä kertyy melkoisesti.

Reittiohjeet

Päämääränä ovat Hamura ja Hakonegasaki-asemat. Matkaan kannattaa lähteä Tokiosta Chuo -linjalla, joka lähtee Shinjukusta. Ensimmäinen vaihto on Tachikawan asemalla, siirtyminen Ome -linjalle jolla pääsee Hamuran asemalle. Mikäli haluaa mennä junalla Hakonegasakiin, vaihto tapahtuu Haijiman asemalla, Hachiko -linjalle.

Kaikki käytettävät linjat ovat JR-linjoja.

Hakonegasaki

Hakonegasakin ympäristössä on todella paljon tuttuja näkymiä, oheisiin karttoihin olen merkinnyt joitakin löytämiäni, omasta mielestäni merkittävimpiä sijainteja helpottamaan retkeä. Tällä matkalla kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan  JR-asemalta alueen ilmainen turistikartta helpottamaan etenemistä!

Aseman lähistöllä on pieni puisto, jossa on tietty lampi ja suihkulähde – ja lyhyen matkan päässä puistoista itään on koko tarinan kipinän antava ylämäki. Aivan vieressä on löydettävissä “Kyou-arcin” loppukohtauksen käytävä… vinkkinä. Karttaan on myös merkitty temppeli joka esiintyy sarjassa.

Hamura

Hamuran asema ja sen ympäristö ovat myös hyvinkin tuttuja Clannadista. Hamuran asemaa käyttää myös Youhein pikkusisko Mei käydessään tapaamassa isoveljeään ja tämän ystäviä. Jos aikaa on vähemmän kannattaa ehkä enemmänkin keskittyä Hakonegasakin ympäristön tutkimiseen ja retkeillä Hamurassa vain aseman läheisyyteen.

Hamuran ja Hakonegasakin välinen matka on vajaa kolme kilometriä, ja suosittelen vahvasti kävelemään Tokion esikaupunkialueella “Tomoyan ja Nagisan kotikaupungin” läpi.

Nähtävää ja koettavaa on todella paljon, älä unohda soundtrackkia!

Retki vaatii paljon aikaa ja kävelyä, mutta antaa myös paljon – alue vilisee sarjan tapahtumapaikkoja, osan ohi tulee ehkäpä käveltyä ja vasta myöhemmin kuvia tarkastellessa oivaltaa, että hetkinen…! Tällä retkellä korostuu ettei kameran muistikorttia kannata säästellä ja kuten sanottu, sarjan screenshotteja on hyvä myös ottaa mukaan mieluummin enemmän kun vähemmän.

Full Metal Panic faneille tiedoksi!! Tokiosta tultaessa tällä retkellä ohitetaan myös FMP:in tapahtumien pohjana olevia paikkoja! Esimerkkinä puisto Chuo-linjan varrella – nouse junasta Kichijoji-asemalla ja heti etelässä on Inokashira Park. Puistossa on välittömästi tunnistetavissa amfiteatteri sekä lampea kiertävä polku – ja tietenkin itse lampi jossa Sousuke “käy uimassa” suututettuaan Chidorin jälleen kerran…