MISS KOBAYASHI’S DRAGON MAID

Tokio (Koshigaya, Chiyoda)

Kobayashi asuu Tokion esikaupunkialueella Koshigayassa ja käy töissä Kiyosu-bashi Dori-kadulla, melko lähellä Akihabaraa.

Tämä retki on vaikeusasteeltaan helppo. Retki on vaivaton suorittaa varsinkin mikäli majoittuu Tokiossa, sillä junanvaihtoja ei juuurikaan ole, siirtymät ovat verrattain lyhyitä ja lähes kaikki rataa käyttävät junat pysähtyvät Koshigayan asemalla. Kävelyä kertyy jonkin verran, 3-6km riippuen reittivalinnoista.

Tokiosta käsin retken suorittaa päivässä.

Reittiohjeet

Koshigayaan pääsee Tokion keskustasta käyttämällä Tobu Skytree Line -linjaa. Esimerkiksi Kitasenju-asemalla on helppo vaihtaa oikeaan junaan, mutta järkevin vaihtoasema riippuu tietysti aina omasta lähtöpisteestä.

Jos haluaa matkustaa neiti Kobayashin työmatkan, kannattaakin aloittaa retki Tokiosta Kiyosu-Bashilta ja siitä jatkaa kohti Koshigayaa!

Koshigaya

Koshigayan aseman ympäristö on välittömästi tunnistettavissa sarjasta – poikkeuksen muodostaa Tohrun suosima pikkukauppojen katu, joka oikeasti on valitettavasti vain pelkkä katu ilman “basaaritunnelmaa”. Sarjan alkupuolella Tohru ja Kobayashi asuvat aseman länsipuolella, ja sama reitti kannattaa kävellä itsekin. Kobayashin toinen, isompi asunto löytyy aseman itäpuolelta, Motoara-joen varrelta. Tällä puolella kävely onkin puistomaisen viihtyisää ja reitillä kannattaa muutenkin muistella Tohrun hauskaa “marssityyliä” – sisäkkömme kulkiessa Fafnirin kanssa. =)

Koshigayan aseman ympäristö on erittäin tuttua seutua sarjan ystäville…

Chiyoda

Kobayashin työpaikka sijaitsee Tokiossa, melko lähelä Akihabaraa. Useimmat sarjassa kuvatut paikat ovat jälleen välittömästi tunnistettavissa. Valitettavasti itse käydessäni päiväsaikaan oli Kobayashin ja Takiyan vakio-afterwork izakaya suljettuna, enkä enää ehtinyt tällä kertaa uudemman kerran illemmalla paikalle tutustumaan sisätiloihin – jos haluat käydä “yhdellä” samassa paikassa kun Kobayashi & Tohru, kannattaa siis mennä paikalle vasta viiden-kuuden jälkeen illalla.

Karttaan on merkattu työpaikan lisäksi oletettu työmatkareitti – ainakin kerran Kobayashi ja Tohru kulkivat tätä kautta.

Nopea käydä, paljon nähtävää!

Tämä retki on melko lyhyt ja nopea, mutta silti hyvinkin mieleenpainuva koska alue on kuvattu sarjassa hyvinkin tarkasti ja uskollisesti esikuvalleen. Koshigayassa kävellessä tulee helposti tunne, että milloin tahansa voi kadulla tulla “tuttuja” vastaan…