HIGURASHI

Shirakawa-go

Tämä retki onnistuu tarkalla suunnittelulla Tokiosta tai Osakasta käsin päivässä. Hinamizawan esikuva on historiallinen Shirakawa-Go:n kylä Gifun prefektuurissa. “Hinamizawassa” on mahdollista yöpyä, ja en voi muuta kuin suositella yöpymistä perinteisessä Japanilaisessa, yli 100v vanhassa ryokan-majoituksessa.

Retki on varmuudella ikimuistoinen – varo vain, ettet joudu Hinamizawa-syndrooman uhriksi…

*Sivuhuomautuksena kun olet alueella – Kyoto Animationin “Hyouka”-sarja sijoittuu läheiseen Takayaman kaupunkiin.

Kuvassa näkyvät bussiaikataulut Kanazawan ja Takayaman väliä liikennöivältä linjalta.

Alla olevaan karttaan on ympyröity matkan määränpäät, tällä retkellä poistutaankin keskivertoturistin mukavuusalueelta huomattavasti!

Reittiohjeet

Osakasta aloittaessa matkusta JR-linjalla Kanazawaan. Kanazawaan saavuttuasi etsi JR-aseman ulkopuolella oleva linja-autoasema josta lähtee väliajoin linja-autoja Shirakawa-Go kylän kautta Takayamaan. Huomaa – kuljettajat eivät myy lippuja, vaan lippu pitää ostaa etukäteen liikennöitsijän toimistolta – se onneksi sijaitsee linja-autoaseman vieressä. JR-asemalta ulos tullessasi kierrä pysäkkien pohjoispuolelle (tai ovilta katsottaessa vasemmalle) ja käy hakemassa lippu virkailijalta. Alla kuva bussiyhtiön esitteestä.

Tokion suunnasta tullessasi: Käytä JR-raideverkkoa päästäksesi Takayaman JR-asemalle. Lippua ostaessasi JR-henkilökunta auttaa sinua nopeimman ja järkevimmän reitin löytämisessä. Junanvaihtoja tulee lähes varmuudella. Takayamassa on samalla tavalla kuten Kanazawassa, JR-aseman ulkopuolella linja-autoasema ja liikennöitsijän piste josta ostetaan lippu etukäteen.

Japanilaiseen tyyliin pohjoinen ei ole kartassa ylhäällä vaan jossain muualla, tällä kertaa vasemmalla.

Hinamizawa

Kun pääset perille, huomaat välittömästi olevasi Hinamizawassa.

Jätä mahdollisesti mukana oleva rinkka tai reppu linja-autopysäkkien vieressä olevan turisti-infon lokerikkoon, ota samalla  mukaasi alueen kartta ja ylitä silta Hinamizawaan!

Alueelta löytyy monta tuttua rakennusta ja taloa, ja kylän pohjoispuolta rajaavalla rinteellä on tuttu näköalatasanne jolta voi katsella koko kylän yli.

Mainittakoon että näköalatasanteen läheltä löytyvät myös Rikan & Satomin sekä Keiichin talot, temppeli jossa Rika on alttaripalvelijana löytyy kylän toiselta puolelta. Samoin eräs tietty ulkovarasto johon ei kannata yrittää sisään ollenkaan…

Pahoittelut että kartta on huonolaatuinen valokuva – kyseessä on pikaisesti puhelimella otettu kuva ryokanista liikkeelle lähdettäessä. Tarkoitus oli kuvata kartta paremmin suotuisammissa olosuhteissa mutta paperinen kartta ei selviytynyt ehjänä siihen saakka… Kynällä käsin tehdyt merkinnät ovat ryokanin emännän piirtämät opastukset.

Koulu, klinikka ym. sarjassa esiintyviä rakennuksia löytyy historiallisen kylän ulkopuolelta, kannattaa olla tarkkana!

Hyvä tietää

– Kylän alueella ei ole minkäänlaista taksipalvelua joten kaikki siirtyminen tapahtuu kävellen.

– Shirakawa-Go:n historiallisen kylän vieressä parin kilometrin päässä sijaitsee pieni perinteinen ryokan – “Shirakawa-go Hostel” – jossa yöpymistä voi lämpimästi suositella. Ryokanin pitäjä osaa englantia ja pitää hyvää huolta kävijöistä. Suosittelen huonevarauksen tekemistä etukäteen esim. booking.com kautta.