FATE STAY NIGHT & FATE ZERO

Kobe, Akashi (Fujisawa, Tokio)

Fate-sarjojen tapahtumapaikat sijoittuvat useisiin eri kaupunkeihin, mutta merkittävin on kuitenkin Kobe. Satunnaisia – mutta silti käymisen arvoisia – paikkoja löytyy myös mm. Tokiosta ja Fujisawasta.

Osakasta käsin tämä retki kestää yhden kokonaisen päivän jos käy pelkästään Koben ja Akashin alueella. Tokiosta tullessa kannattaa suunnitella reitti tarkemmin ja aloittaa aikaisin, koska Tokio-Osaka siirtymään menee aikaa.

Reittiohjeet

Kobeen pääsee helpoiten Osakasta Sanyo shinkansen-linjalla, kohteena Shin-Kobe JR-asema. Toinen vaihtoehto on Hanshin-linja Kobe-Sannomiya JR-asemalle, mutta kannattaa varmasti aloittaa Shin-Kobesta ja tulla “järjestyksessä” etelään. Asemien välin kulkee metrolla minuuteissa, joten kumpi tahansa käy. Shinkansenin nopeutta ei kuitenkaan voita mikään.

Sanyo shinkansen-linja kulkee Tokiosta joten sieltä lähtiessä ohjeet ovat samat, ohittaen vain Osakan.

Tohsaka-kartano

Shin-Koben JR-asemalta etsi eteläinen uloskäynti ja suuntaa länteen kohti Kitanochoa. Kitanocho on aikanaan 1900-luvun alussa ollut länsimaalaisten asuinalue ja nykyisin se on enemmänkin museokäytössä. Alueelta löytyy myös Tohsakan suvun kartano! Tohsakan talon ulkopuoli on saanut innoitteen “Weathercock house” nimisestä rakennuksesta, kun taas sisätilat ovat läheisestä Uroko-No kartanosta.

Matkalla Kitanochoon huomaat varmasti jo (varsinkin visual novellista, mutta myös sarjoista) tuttuja katuja.

Fuyuki-silta

Ehkäpä kaikkein tunnistettavin maamerkki Fuyukin kaupungissa on sen keskellä kulkevan joen ylittävä silta. Kyseinen silta löytyy Kobesta. toimien kulkuyhteytenä “Port-Islandiin” Pääset sinne käyttämällä Kobe-Sannomiya asemalta lähtevää Port-line raidelinjaa, kohteena Nakakoen asema. Päästyäsi Nakakoen asemalle älä laskeudu portaita alas, vaan mene ylikulkua itäpuolella olevaan puistoon ja sitä kautta kevyen liikenteen väyliä pitkin sillalle. Itse en tätä tajunnut kun vasta paluumatkalla, ja jouduin välillä “soveltamaan” ajorataa. Onneksi paikallisten autoilijoiden kärsivällisyys riitti ymmärtämään yksittäisen animefanin tarvetta päästä “suorinta reittiä” perille. En voi suositella, käyttäkää aina jalankulkijoille tarkoitettuja reittejä.

Sillalta avautuu tuttu näkymä aallonmurtajille, ja sillan itäpuolella on näkyvissä lastauskonttien varastoalue jossa Saber kohtaa Lancerin ensimmäistä kertaa Fate/Zerossa! Varastoalueelle on ymmärrettävästi jo turvallisuussyistä pääsy kielletty.

Emiya Kiritsugu & Shirou -talo

Kobe-Sannomiya asemalta nouse Sanyo Electric Main -raidelinjalle ja länteen kohti Akashi-linnaa. Matkaa on jonkin verran, ja juna kulkee melkeinpä rannikkoa pitkin joten näkymät ovat hyvät matkan aikana. Sanyo-Akashi asemalle päästyäsi nouse junasta ja poistu pohjoisesta uloskäynnistä. Heti edessä näkyy Akashi-linna. Itse varsinainen linna on tuhoutunut aikanaan mutta eräät muurien puolustustornit ja perustukset sekä linnan alueelle tehty puistoalue on jäljellä.

Asemalta ulos päästyäsi älä mene heti sisään linnan alueelle vaan kierrä länteen katua pitkin – kadun vasemmalla puolella tulee vastaan Emiya Kiritsugun itselleen rakennuttama talo! Rakennus on välittömästi tunnistettavissa, ja jo pelkästään se on matkan arvoinen näky.

Kannattaa kuitenkin vielä käydä puistoissa ja käydä samalla katsomassa puiston perällä, baseball-kentän takana olevaa dojoa joka on myös eräs tunnettu rakennus sarjasta.

Ryudo temppeli ja muita käymisen arvoisia paikkoja

Ryudo-temppeli löytyy Fujisawasta, ja temppelin portti Fujisawan läheltä Kamakurasta, Tarkemmat sijainnit on merkattu Elfen Lied -sarjan artikkelissa olevaan karttaan. Muita satunnaisia sijainteja löytyi Tokiosta, esimerkiksi Uenon alueelta.

Sain käsiini karttoja joiden mukaan myös lähempänä Saitamaa olisi joitakin paikkoja, mutta näitä en ole vielä ehtinyt tätä kirjoitettaessa käydä etsimässä ja tarkistamassa…