Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai

Chichibu

Chichibu sijaitsee Saitaman prefektuurissa ja vaikka retki on teoriassa mahdollista suorittaa päiväretkenä, kannattaa harkita yöpymistä Chichibussa jos se on mahdollista. Kävelyä kertyy reitistä riippuen 5-8+km.

Chichibun kaupunki on kärsinyt taloudellisista vaikeuksista, mutta Anohanan myötä huomattavasti lisääntynyt turismi on tuonut paljon kaivattua matkailua piristämään kaupungin tilannetta. Tämä on havaittu myös paikallisten keskuudessa, Anohanalle on perustettu jopa oma turisti-info keskustaan. Mistään varsinaisesta turistiryntäyksestä ei voida kuitenkaan puhua – itse havaitsin vain yhden pienen ryhmän japanilaisia samalla asialla, hyvinkin rauhassa ja ilman tungosta saa kulkea kaduilla ja nähtävyyksillä.

Reittiohjeet

Yleensä nopein reitti Chichibuun Tokiosta on Joetsu- tai Hokuriku-shinkansen Kumagayan asemalle ja siitä jatkaen Chichibu Railway:llä perille. Parhaan ja nopeimman reittiopastuksen saat aina kuitenkin lunastaessasi junalippua JR-myyntipisteeltä, junien aikataulut vaihtelevat ja henkilökunta osaa aina parhaiten suunnitella sujuvimmat vaihdot ja linjat.

Kartan skannaus on peräisin toiselta animeretkeilijältä joka käyttää nimimerkkiä Mike Hattsu. Oma karttani  taas ei selvinnyt Suomeen asti ehjänä.

Chichibu

Chichibun JR-asemalle saavuttuaan matkailija kyllä melko pian havaitsee olevansa Anohanan maisemissa. Menman ja ystävien julisteita on laitettu esille näkyville paikoille ja sarjaan liittyviä esitteitä on myös yleensä tarjolla.

Itse kaupunki todella suorastaan vilisee paikkoja jotka esiintyvät sarjassa ja tässä kohtaa Chichibun kaupunki on tullut kiitettävästi faneja vastaan teettämällä erittäin onnistuneen kartan jonka avulla löytää helposti useimmat tapahtumapaikat! Ohessa samainen kartta skannattuna.

Chichibusta on mahdollista myös melko helposti ja vaivattomasti jatkaa matkaa pohjoiseen kohti Hida-prefektuuria, jossa on suhteellisen lähekkäin useita muita anime-retkeilijälle sekä kaikille muillekin vierailijoille mielenkiintoisia kaupunkeja ja kohteita. Aikataulun ja olosuhteiden salliessa mahdollisuutta kannattaakin harkita, Japanissa on paljon nähtävää ja erityisesti koettavaa myös suurkaupunkien ulkopuolella!

Samoja jälkiä takaisin vai eteenpäin?